Zeilenopeenbotter.nl

Heerlijk samen zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

U kunt terecht voor een familiedag, vrijgezellenfeestje, dagje uit met de mannen of gezellig met vriendinnen, een familiefeest op het water of een dag, middag of avond gezellig zeilen met vrienden.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.

De Nachtmerrie van het Bloedwief
€ 99,95

De Nachtmerrie van het Bloedwief

Sportief zeilen, drinken, eten en genieten van de verhalen van Botterwedstrijd schipper Jaco Bootje. De Nachtmerrie van het Bloedwief. Zeilen met een botter op de voormalige Zuiderzee en genieten van een prachtige zeiltocht met familie, vrienden of collega's. Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. 

Een dagje zeilen: De dag van de stemmenzuuker
€ 125,-

Een dagje zeilen: De dag van de stemmenzuuker

Een dagje zeilen op de Zuiderzee is voor iedereen toch een beleving. De dag van de stemmenzuuker met authentieke botters is een dag zeilen op het Eemmeer en u brengt een bezoek aan museum Spakenburg of de Spakenburgse visafslag.

De Middag van de Harderwijkerbank - Zeilmiddag beleven
€ 99,95

De Middag van de Harderwijkerbank - Zeilmiddag beleven

Op zoek naar een onbewoond eiland? Of gewoon lekker lui het water op, de warme zon op je wangen, en een koele bries die door je lokken woelt? Kom aan boord van de Botter en laat je vervoeren naar gindse eilanden waar we aanleggen voor de ontdekkingsreis. Dat kan allemaal met dit verrukkelijk leuke middagarrangement waar je jezelf en elkaar lekker mee kan verwennen!

All-in Groepsuitje zeilen op een botter
€ 75,-

All-in Groepsuitje zeilen op een botter

Om 18 uur stapt u aan boord van een authentieke botter, gaan we de zeilen hijsen en maken we een tocht over de voormalige Zuiderzee. Aan boord geniet u van een schippersborrel. Rond de klok van 9 uur meren we weer aan en geniet u aan boord van een BBQ en zijn de drankjes inbegrepen. Zo'n avond op het water met collega's is voor iedereen een ware belevenis!

Familieuitje in Spakenburg - Zeilen op een botter
€ 99,95

Familieuitje in Spakenburg - Zeilen op een botter

Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag- en avondtochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve familiedag. Aan boord van de botter genieten van een mooie dag en cultuur snuiven in Spakenburg.

47 reviews

8.8

Reviews van gasten

Adriaan Hopman

Super geregeld allemaal. Geheel volgens de afspraak.

9
Wendy van Hoegee

Super leuk zeiluitje gehad!

8
Anoniem

Super!
Onvangst was hartelijk.
Drank was goed.
BBQ was lekker en voldoende.
Mensen waren vriendelijk.
Sfeer was prettig!
TOP!

9
I. Gaasendam

Het was een geweldig arrangement, iedereen heeft ontzettend genoten!! Nogmaals bedankt!

9
B. Tolboom

Afgelopen vrijdag super personeelsavond van de Knar gehad. Lekker eten en drinken, mooi weer, op leuke locatie.
Kortom een aanrader!

8
T. van Putten

Gezellig, geslaagd uitje.

8
T. Beumer

SUPER!!!!
Een aanrader voor iedereen! Wij hebben een heel erg gezellig bedrijfsuitje gehad!!
Goed verzorgd met vriendelijke mensen.

10
Anoniem

leuke gastheren, goed verzorgt wat betreft eten en drinken.
het schippershuis was een leuke locatie, wij zaten echter aan de achterkant en daar was voor de grote groep niet echt een ruimte, je zat op verschillende niveaus wat het groepsgevoel niet ten goede kwam.

8
T. van Amelsvoort

Met een woord Super, alleen het thema is mij niet duidelijk.

9
E. Manten

Een avondje varen met de Knar en aansluitend een prima BBQ is door onze groep als zeer geslaagd beoordeeld. De ontvangst en begeleiding waren erg vriendelijk, de vaartocht zelf heerlijk ontspannen en mede door de bemanning was er een hele goede sfeer met veel lachen en tegelijkertijd informatief. Als groep alle tijd elkaar weer te spreken en we hebben de geschiedenis van het varen/vissen met deze schepen er op een prettige manier bij gekregen.
Het eten/drinken was ruim voldoende aanwezig (al miste 1 persoon wat groente bij de BBQ) en overal was voldoende tijd voor.
Kortom, ik zou het iedereen aanraden als je een leuke activiteit wil waarbij je naast iets doen ook elkaar weer eens wil kunnen spreken.
En dat voor een goede prijs en aangename begeleiding.

8
J. Viguurs

Geweldig uitje, erg goede service, leuke mensen, goed en veel eten en vooral eenfijne prijs!
Absolute aanrader!!!

10
Anoniem

Goed verzorgd en goede sfeer. Bemanning en bediening capabel en leuk.

8
Anoniem

Ontzettend gezellige avond met heel vriendelijke schippers

8
Dirk Udo

Er goed. Is heel leuk gevionden door collega's. Compleet pakket!

8
Anoniem

Super dag gehad met collega's!
Informele sfeer, wie wilde kon meehelpen aan boord, of je kletste gezellig met de rest.
Zelfs nog even tijd genomen om te zwemmen.
Time management van t restaurant kon iets beter, we waren netjes op tijd, maar ontvangst committee was nog niet zover.
Verder erg goed verzorgde bbq!

8
T. Bootsma

Woerner Smeersystemen BV te Barneveld bedankt de bemanning en organisatie van de middag van de Harderwijkerbank voor de gezellige en goed georganiseerde zeilmiddag. De bijbehorende catering mag niet onvermeld blijven. Super!

8
B. Kroese

Buitengewoon tevreden over de ontvangst en de begeleiding. Alsook over de vaartocht. Minpuntje precies afgepaste hoeveelheid haring aan boord. Dat had er enkele meer mogen zijn voor de liefhebbers

9
Henny Voskuilen

We hebben een topmiddag beleefd, geweldige ervaring, hartelijke, toegankelijke schippers en maatjes, vriendelijk personeel in de bar, lekker gegeten!

10
Anoniem

Het was Geweldig!!! Wat hebben wij genoten...mede dankzij het personeel en het weer.

9
J. Hofman-Larsen

Perfecte dag gehad! Zeer geslaagd!

9
H. Kluskens

Goede organisatie, leuke mensen

8
Andries Kraaijeveld

Uitstekend! Prima geregeld, prima verzorgd, leuke mensen. Geweldige dag gehad!

10
A.W. Jansen

super gezellig uitje voor herhaling vatbaar..

10
Anoniem

Vonden het geweldig leuk.. hadden prachtig weer, ondergaande zon op het water.. daarna een bbq .. prima voorelkaar!!

8
Anoniem

Geweldige dag gehad met schippers Ares en Willem en geluisterd naar bijzondere verhalen. De lunch aan boord was zeer uitgebreid en de BBQ in 't Schippershuys heerlijk (vooral ook de verse schol). Kortom helemaal uitgewaaid en super tevreden !

9
Anoniem

Aanrader als teamuitje. Prachtige houten schepen. Wedstrijdje gevaren. Snacks en drinken aan boord prima. Vooraf onderhoudende uitleg over geschiedenis Spakenburg gekregen. BBQ na afloop was redelijk.

8
M. Nijhof

Wij hebben met de familie een dag gezeild met de botterverhuur te Spakenburg. De dag was all-inclusieve. De hapjes, drankjes en bar-b-que aan was goed en erg lekker
Zeker een aanrader! We hebben een geweldige dag genoten!

10
R. Hulsebosch

We hebben een super leuke dag gehad! We werden verrast door en stevige regenbui, maar omdat het niet koud was viel dat goed te handelen. Ik raad dit als uitje aan voor veel bedrijven die iets origineels willen...

10
Anoniem

Zeer goed verzorgd arrangement waar de innerlijke mens niks tekortkomt. Aardig personeel, aardige schippers en heerlijk koud drinken. De bbq was behalve ruim voorzien van vlees ook van erg goede kwaliteit. Een aanradertje!

9
Menno Ritsema

Prima verzorgde Middag van de KNAR Boottocht
Vriendelijke bemanning en lekker eten en service
Min puntje was dat er nog een groep na ons kwam eten (BBQ)waardoorwe sneller het pand moesten verlaten.

8
Henk Kat

Samen met collega's een heerlijke lunch gehad. Daarna een prachtige zeiltocht naar het stoomgemaal bij Nijkerk. Weer terug in Spakenburg hebben we genoten van een goed verzorgde barbecue. Alles top geregeld en all inclusive.

8
Peter Epping

In prima overleg met de schipper het programma enigszins aangepast. Van begin tot eind een fantastische dag met een vriendelijke bemanning die alles deed om kinderen en volwassenen het naar de zin te maken. Een moeilijke opgave omdat de leeftijden varieerden van 4 tot 74 jaar maar daar zijn ze volledig i geslaagd. Een 100% aanrader voor een leuke dag uit!

10
Anoniem

We hebben het uitje in Kampen laten plaatsvinden. Een zeer relaxte plek met zeer ontspannen enthousiaste medewerkers van de stichting Botterzeilen Kampen.
Was erg leuk en goed georganiseerd.

8
R. Veldhuizen

Een prima dag gehad met ons team. Wat ons vooral opviel was het enthousiasme bij de Spakenburgers om het ons naar de zin te maken.

9
I. Engelschman

Ons afdelingsuitje was prima verzorgd. Vakmensen in het restaurant, de visafslag en op de boten. Eten en drinken was allemaal fantastisch. Een echte aanrader voor een afdelingsuitje/ familieuitje!

9
E.H. Rietvelt

Het was een fantastische belevenis, zeker voor herhaling vatbaar.

9
J. Marquering

Alles was goed geregeld en verzorgd. Iedereen was enthousiast, vooral op de Botter was een belevenis. Een tip bij aankomst was het een beetje onduidelijk waar we moesten zijn, maar we waren ook een beetje te vroeg.

8

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Mannen uitje informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Mannen uitje en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Mannen uitje maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405825. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.

Spakenburg

In de haven van Spakenburg liggen fantastische authentieke schepen die u zeker moet zien als u dit dorp aan doet. Klederdrachten, de Oude Haven, visserij, hier ziet u het leven zoals dat heel vroeger ging. Ontdek Spakenburg zelf en maak een vaart op schitterende botters.

Meer in Spakenburg

Gratis advies?

We helpen u graag. Onze informatie en reserveringsdienst is bereikbaar op:
ma-do: 09.00 - 22.00
vr: 09.00 - 17.30
za-zo: 10.00 - 14.00

Tel: 088-5405825

Waarom bij ons boeken?

283+ Arrangementen

Uitgebreid aanbod van diverse accommodaties. Altijd één die voldoet aan uw wensen.

Lage kosten

Wij hebben de scherpste prijzen met maximaal comfort.

Uitstekende ondersteuning

Onze informatie en reserveringsdienst medewerkers helpen u graag.